Stundu laiki
0.
08:00-08:40
1.
08:45-09:25
15min. Brokastis
2.
09:40-10:20
3.
10:30-11:10
20 min. Pusdienas 5.-8.kl.
4.
11:30-12:10
20 min. Pusdienas 1.-4.kl.
5.
12:30-13:10
20 min. Pusdienas 9.-12.kl.
6.
13:30-14:10
7.
14:20-15:00
8.
15:05-15:45
9.
15:50-16:30
Uzņemšana 1. klasēs

Aicinām vecākus pieteikt bērnus pamatizglītības divām mazākumtautību programmām:

  • Pamatizglītības mazākumtautību programma (kods 21011121)
    • 1.A klase. Priekšmetu apgūšana notiks bilingvāli un mazākumtautības valodā
    • 1.B klase ar padziļinātu latviešu valodas un kultūras apguvi. Priekšmetu apgūšana notiks bilingvāli un mazākumtautības valodā, bet sākot ar 4. klasi –latviešu valodā un mazākumtautības valodā
  • Speciālās pamatizglītības mazākumtautību programma izglītojamajiem ar valodas traucējumiem (kods 21015521). Priekšmetu apgūšana notiks bilingvāli un mazākumtautības valodā
Sadarbības partnieri

Darbnīca “Ražots Latvijā” – “Sēklu muss”

9. aprīlī un 2. maijā 2019.g. projekta „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” (PVS ID 3713) ietvaros Rīgas 53. vidusskolas telpās bija organizēts pasākums – Darba pasaules iepazīšanas nodarbība “Ražots Latvijā” – “Sēklu muss”, ar mērķi iepazīstināt sākumskolas skolēnus ar profesijām, kas saistītas ar veselīgo saldumu ražošanu, veidot pozitīvu attieksmi pret saldumu ražošanas profesiju nozarēm, izmēģināt, praktiski darbojoties, savas spējas un intereses produkta tapšanas gaitā.

Nodarbības gaitā 1. – 4. klases skolēni uzzināja, ka našķi var būt ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi. SIA „Sēklu muss” ražo veselīgus saldumus bez pievienota cukura un e-vielām, bez miltiem, olām, sviesta vai citām piedevām.

Nodarbības vadītāja pastāstīja, kāds ir viņas ikdienas darbs un kā veselīgie našķi nonāk līdz veikalam – „No idejas līdz veikala plauktam”- skolēni iepazina profesijas, kas saistītas ar šo ceļu: uzņēmumu vadītāja, recepšu autors, ražošanas tehnologs, grāmatvedis, šoferis, pakotājs, batoniņu spiedējs u.c.

Meistarklases laikā skolēni iepazinās ar veselīgo saldumu ražošanas procesu, izgatavoja dažādus pārtikas produktus, izmantojot tikai dabas dotas izejvielas, kā arī iepakoja savus pagatavotus saldumus.

Paldies par aizraujošo un veselīgi garšīgo dienu!

Informāciju sagatavoja Rīgas 53. vsk. PKK L. Vidusa un V. Guseva

Comments are closed.